Materiaal Jaarthema 2023/2024 (Hou vol!) 

Hieronder staat het materiaal dat dit seizoen beschikbaar is met meer informatie over het thema en activiteiten in de gemeente.

 

Klik hier en kijk mee met een dienst
Klik hier voor de agenda

 

Hou vol!

Vindt u geloven ook zo moeilijk?
Voelt u zich wel eens ontmoedigd?

U probeert de Heere te zoeken en te dienen, maar het gaat zo stroef... Misschien maakt u zich wel eens zorgen of u het hemelse Jeruzalem ooit zult bereiken. Misschien heeft u wel een stemmetje in uw hoofd dat elke keer uw tekortkomingen naar voren laat komen. Hoe kan het dat het leven met God zo vaak zo moeilijk is? De HGJB heeft vanwege moeiten op de geloofsweg ervoor gekozen om dit jaar stil te staan bij het belang van volharding. Als het geloof tegenzit of aangevochten wordt, hebben we juist bemoediging en aansporing nodig. Na het stilstaan bij het enthousiasme dat God door wedergeboorte in het hart werkt, gaan we dit seizoen stilstaan bij hoe we elkaar kunnen stimuleren om het vol te houden.

Voor het beeld van volharding gebruikt de Bijbel beelden als strijden, rennen en jagen. Hier stonden we bij stil in de oudejaarsdienst van vorig jaar. Paulus presenteerde zich in Filippenzen 3 als iemand die de volgende focus heeft: ‘één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is’ (vers 14a). In de Hebreeënbrief wordt dit beeld van rennen verder uitgewerkt. Laten we hier met elkaar biddend studie van maken en het toepassen in ons leven, zodat bij de finish niemand zal ontbreken.

Achtergrondinformatie bij Hebreeën 12:1-17 Hebreeën 12 is geen eenvoudig hoofdstuk, maar wel een heel belangrijk hoofdstuk. Het gebruikt het beeld van de christen die een loopbaan rent, op weg naar een heerlijk vooruitzicht. Deze loopbaan is echter niet gemakkelijk. Er zijn obstakels, hindernissen en afleidingen om de renner heen, maar ook in zijn hoofd en hart. Laten we biddend dit gedeelte doornemen en vragen of God er licht op wil geven.
Hiernaast kunt u de huisbezoekflyer met een verdere uitwerking van het thema downloaden.

Predikant

Ds. P.J. Matze
Dorpsstraat 23
4124 AL Hagestein
predikant@ hervormdhagestein-hoefenhaag.nl

Dorpsstraat 26 4124 AM Hagestein +31347-351210 info(at)hervormdhagestein-hoefenhaag.nl Kerkdiensten: zo 9:30u en zo 18:30u