slide 1

Wonen in Hagestein

Het dorp

Hagestein is een dorp in aan de Lek, vanaf 1 januari 2019 behorende tot de gemeente ''Vijfheerenlanden''. Hagestein heeft ruim 1450 inwoners. Het dorp staat voornamelijk bekend om het grote stuw –en sluizencomplex in de Lek. Er zijn relatief veel activiteiten in Hagestein die gestimuleerd worden door de stichting ''Hagestein Vitaal''. Hagestein Vitaal is een initiatief van een aantal inwoners van Hagestein. Lees hier meer over de activiteiten van de stichting. Verder is Hagestein een rustig dorp met een goede ontsluiting naar de snelwegen rond Utrecht. 

Geschiedenis

Van 1986 tot en met 2018 hoorde Hagestein tot de gemeente Vianen die is opgegaan in de gemeente Vijfheerenlanden. Tot 2002 hoorde de gemeente Vianen bij de provincie Zuid Holland en daarna bij de provincie Utrecht. Echter, ook vóór 1820 was Hagestein Utrechts. Voordat het slot Hagestein werd gebouwd, heette de nederzetting Gasperde. Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van Hagestein. 

De Hervormde kerk staat in het dorp Hagestein, maar ook Hoef en Haag hoort bij onze kerkelijke gemeente. 

 

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige