slide 1

Vluchtelingen uit Oekraïne

Als Hervormde gemeente Hagestein-Hoef en Haag leveren we samen met de mensen uit ons dorp een bijdrage aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Er is contact gezocht met de gemeente Vijfheerenlanden en die heeft geadviseerd om te voorzien in wat meer permanente opvang locaties waar de mensen voldoende privacy en leefruimte hebben. Voor crisisopvang voor de kortere termijn wordt meer centraal in de regio gezorgd door het VRU (Veiligheidsregio Utrecht). De kerkenraad heeft het Kerkelijk Centrum beschikbaar gesteld om een aantal vluchtelingen op te kunnen vangen en er is een werkgroep ingesteld met mensen uit de gemeente die dit werk gaan organiseren.

Op dit moment wonen er al 5 personen in het kerkelijk centrum. We hebben nog plaats voor een gezin of familie van 5 personen. Veel mensen uit het dorp hebben een bijdrage geleverd door iets te geven of iets te doen. Op dit moment zijn we voorzien in alle spullen die nodig zijn. 

Omdat de registratie bij de gemeente voor deze 5 mensen nog niet rond is, ontvangen zij op dit moment nog geen leefgeld van de gemeente Vijfheerenlanden. De diaconie geeft hen nu wekelijks geld om van te leven. Daarom is uw gift in de vorm van geld nog wel van harte welkom. U kunt dit geld overmaken op het rekeningnummer NL24 RABO 01541 97807 t.a.v. Diaconie Hervormde Gemeente Hagestein-Hoef en Haag onder vermelding van ''Vluchtelingen Oekraïne Hagestein''. 

De werkgroep bestaat uit Mathilda het Lam, Jan van der Linden, Leander van der Linden, Kristel Kool, Elly Noteboom, Jacqueline Reijersen van Buuren en Rob van Waveren. U kunt de werkgroep bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Daarnaast is er nog een groep van zo'n 25 vrijwilligers uit het dorp actief die helpt bij allerlei activiteiten. 

 

RSS Feed GemeenteNieuws

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige