Bjorn en Marlies van Veelen

8-10-2019 Nieuwsbrief Q4

Bekijk hier de nieuwsbrief van oktober 2019 over het leven op Java!

Diaconaal project

Juni 2019 zijn Björn en Marlies van Veelen via de GZB uitgezonden naar Yogyakarta (Java in Indonesië). Als Hervormde gemeente Hagestein-Hoef en Haag zijn we een zogenaamde ''deelgenoten gemeente'' dat betekent dat ze mede namens ons zijn uitgezonden en dat we ons verbonden hebben aan dit project. Via onze website houden we u regelmatig op de hoogte van dit project. Ook kunt u op via website van Björn en Marlies een inkijkje krijgen in hun dagelijks leven.

21-7-2019 Collecte voor Björn en Marlies

Op zondag 21 juli is de diaconie collecte bestemd voor de GZB met als doel ons zendingsechtpaar Björn en Marlies van Veelen, die werkzaam zijn in Indonesië, op Java. Zij schreven ons het volgende; Inmiddels zijn we geland in Yogyakarta en hebben wij ons volledig gestort op de taalstudie. Hier in Yogyakarta gaan we naar de taalschool Wisma Bahasa. Daar volgen we de hele week 3 lessen per dag. Intensief. Maar tegelijkertijd ook zo nodig. Nodig om te kunnen samenwerken. Nodig om onze expertise te kunnen delen met de lokale kerken. En nodig om met elkaar te zoeken naar de weg van Gods Koninkrijk voor de kerk in Indonesië. Maar daar zijn we nog niet. Voorlopig zijn we al blij dat we ons eten kunnen bestellen in een lokale warung en dat we eventueel de weg kunnen vragen. Kleine stapjes dus. Maar het begin is er. En daar zijn we echt heel dankbaar voor. We zijn ook heel dankbaar voor uw meeleven. Dat u, als gemeente, deze uitzending wilt ondersteunen. We merken aan alles dat we dit niet alleen doen. Naast onze God is het familie, vrienden, kennissen en dus ook gemeenteleden als u die ons ondersteunen. Ontzettend bedankt!

7-6-2019 Uitgezonden

Op D.V. 13 juni vliegen Björn en Marlies van Schiphol naar Yogyakarta. Zondag 9 juni, is 's avonds de  uitzenddienst namens de GZB en de uitzendende gemeenten. Deze dienst begint om 18:30 in de Oude Kerk van Ede.

3-6-2019 Even voorstellen

Wij zijn Marlies (29) en Bjôrn (28) van Veelen. Op dit moment nog woonachtig in Ede, maar over precies 2 weken ergens in de lucht tussen Amsterdam en Yogyakarta. De afgelopen jaren heeft Marlies gewerkt in de gehandicaptenzorg, bij 's Heerenloo. lk ben werkzaam geweest in het jongerenwerk van de kerk, bij de HGJB. Zo'n 6 jaar geleden zijn wij getrouwd en toen ook in Ede gaan wonen. Daarvoor hebben wij elkaar leren kennen in Nunspeet, waar wij toen woonden. Mooi om dan op deze manier een intensievere connectie te krijgen.

De afgelopen 6 jaar hebben wij veel gereisd in Azië. En elke keer wanneer we daar waren, kregen we meer het verlangen om te gaan delen van dat wat wij hadden ontvangen. Expertise, tijd en aandacht. Via een lange sollicitatieprocedure zijn we uiteindelijk bij de GZB terecht gekomen, die een plek voor ons in Indonesië hebben gevonden.

Wij hebben ons beschikbaar gesteld (voor de zending), omdat we dus steeds meer dat verlangen kregen om te gaan delen van wat wij hebben ontvangen. We merkten dat God ons aan het klaar maken was, om Nederland achter ons te laten en ons te richten op een plek ergens in het buitenland. Samen met de GZB ontdekte we dat dit het beste op Java zou kunnen. Samen met de lokale kerk, de GKJTU, gaan we meebouwen aan een kerk waar er plek is voor iedereen. Een kerk waar iedereen zich thuis voelt, waar iedereen welkom is om het bevrijdende nieuws van Jezus Christus te horen.

Marlies zal zich in Java richten op het gehandicaptenwerk. Er is erg weinig aandacht voor gehandicapten, veel worden weggestopt of genegeerd door hun families. Ook de kerk vind het lastig
welke plek gehandicapten hebben. Samen met de lokale kerken wil Marlies gaan meebouwen aan een kerk waar er ook een plek is voor gehandicapten. Waar ze gezien worden, geaccepteerd en de
zorg ontvangen die ze nodig hebben. Bjorn gaat zich samen met de lokale kerken inzetten voor het jeugdwerk. Net als vaak in Nederland, vinden jongeren het geloof ingewikkeld en zijn ze op zoek naar de relevantie voor hun leven. De kerk is opzoek hoe ze jongeren een volledige plek kunnen geven, waar ook zij gezien worden, geaccepteerd en waar ze kunnen delen van hun gaven en talenten.

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info@hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.