slide 1

Zaaier week 7

Zingen voor de dienst

’s morgens ps. 139:1 ‘s avonds ps. 15:1.

Kinderoppas

Emil en Mirthe Brouwer en Nelianne de Leeuw.

Bij de diensten

Het vierde gebod gaat over de rustdag. God geeft in een week van zeven dagen, één rustdag. Een bijzondere zegen! Jezus geeft aan dat de mens niet voor de rustdag is gemaakt, maar de rustdag voor de mens. Jezus is Heere, ook van de rustdag (Markus 2:27-28). In onze tijd is er veel te doen over de zondag en hoe we die invullen. Zondagavond staan we stil bij de zegen van de zondag, maar ook bij de vragen die het oproep (bij jezelf, maar ook bij anderen). Van harte welkom bij de avonddienst (en natuurlijk ook bij de morgendienst!).

Collecten

De collecten voor aanstaande zondag zijn bestemd voor de diaconie en het werk van de kerkrentmeesters.

Diaconie

De diaconiecollecte van zondag 9 februari, bestemd voor stichting Gave, heeft opgebracht het mooie bedrag van € 303,10. Waarvoor hartelijk dank.

Kerkrentmeesters

De collecte voor het werk van de kerkrentmeesters heeft zondag 9 februari opgebracht: € 267,60. Via Oud. Van Os kwam 1 x € 10,- binnen. Ds. Brendeke ontving 1 x € 50. Hartelijk dank.

Pastoraat

We leven mee met mevrouw Blom - de Leeuw, Biezenweg 6 (4124 AB). Ze heeft te maken met een long- en een blaasontsteking. We bidden om herstel van gezondheid en krachten. We wensen u het vertrouwen in God toe. In het geloof dat ook uw tijden in Zijn hand liggen (Psalm 31:16). We denken ook aan anderen die onderzoeken ondergaan of op uitslagen wachten: Gods zegen en kracht toegebeden.

Bidden voor de vervolgde kerk

Op de gebedskalender van Open Doors wordt op deze dag gebed gevraag voor christenen in Somalië. Somalië staat op de derde plaats van de ranglijst christenvervolging. In Somalie is 99% van de bevolking is moslim. Christenen zijn vaak doelwit van de extremistische en zeer geweldadige islamitische groepering El Sjabaab. Dagelijks lijden christenen onder zware vervolging. We bidden voor hen en lijden op deze manier met hen mee, omdat als een lid lijdt dan ook de andere leden. We bidden dat de invloed van de geweldadige groepering vermindert.

Bijbelkring

Op 18 februari komen we als Bijbelkring bij elkaar in het KC. We beginnen om 20:00 uur. Ter voorbereiding lezen we hoofdstuk 7 uit het boekje van ds. Maas, over Judas en Petrus. Welkom!

Themakring

Op 18 februari zal de Themakring gehouden worden bij Eddy en Monique van der Lee. We beginnen om 20:00 uur. Van harte welkom!

Stemmingsvergadering

Op woensdag 19 februari vindt de stemmingsvergadering plaats voor de vacature van ouderling. Het dubbeltal dat opgesteld is door de kerkenraad bestaat uit dhr. H.E. de Heus en dhr. L.D. Meijers. Alle belijdende leden worden uitgenodigd om hun stem uit te brengen. De avond begint om 19:30 uur. We bidden de beide broeders Gods zegen toe in aanloop naar de verkiezing.

Gemeenteavond

Aansluitend aan de stemmingsvergadering, zal om ongeveer 20:15 uur de gemeenteavond van start gaan. Naast een terugkoppeling op de vragen en opmerkingen die de vorige gemeenteavond gesteld/gemaakt zijn, zullen we met elkaar nadenken over hoe we als gemeente(leden) missionair bezig zijn. Voor deze avond richten we ons vooral op hoe dat vorm krijgt in Hoef en Haag. De avond heeft dan ook als thema: ‘Missionair in Hoef en Haag’. U en jij zijn van harte welkom op deze avond. We hopen op goede ontmoetingen en gesprekken.

OPA 1

In 2019 heeft de Oud Papier Actie (OPA) het mooie bedrag van € 4186,30 opgebracht. De vrijwilligers hebben 120,38 ton oud papier opgehaald. Prachtig dat we dit zo met elkaar hebben mogen doen. Een stimulans om er mee door te gaan. De kerkrentmeesters willen graag een ieder die hieraan heeft meegewerkt van harte bedanken!

OPA 2

Het oud papier wordt op 15 februari opgehaald door Ad Bergshoeff, Adriaan Noteboom en Diederik Meijers.

Stroopwafel actie

Graag herinneren wij u aan de stroopwafelactie van de jeugdclub! U kunt bij ons stroopwafels bestellen die wij vervolgens D.V. vrijdag 21 februari vanaf ongeveer 17.30 uur bij u langs komen brengen. 1 pak (met 10) stroopwafels kost €2,50; voor 3 pakjes betaalt u €7,-. De opbrengst is voor 50% voor de jeugdclub en voor 50% voor het jaardoel in Mozambique. Bestellen kan via email: leandervanderlindenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Bellen of appen: 06-57008363 of d.m.v. het inleveren van het strookje in het kerkportaal. Alvast hartelijk bedankt!

ZAJW Volleybal

Zaterdag 29 februari is het weer tijd voor het jaarlijkse volleybaltoernooi! Geef je op als team van 5 à 7 personen en bedenk een leuke teamnaam. Eén persoon van het team is de teamcaptain. Van deze persoon ontvangen wij op de avond zelf graag het geld voor het gehele team (7 euro per persoon). Kun je geen team maken? Geef je dan individueel op, dan stellen wij een team voor je samen! Heb je zin om mee te doen? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Melanie Noteboom (06-22672622). Opgeven kan tot en met 26 februari. Supporters zijn van harte welkom om de teams te komen aanmoedigen! We zien jullie graag om 19:30 uur in de Wiel in Asperen (Leerdamseweg 39). We gaan er samen weer een gezellige en sportieve avond van maken!

Ringweekend

Het is bijna weer zo ver, Ringweekend 2020. Dit jaar is het thema: Timeless. Wij vinden het fantastisch als je er ook dit jaar weer bij bent! Ben je nog nooit meer geweest, maar ben je 15 jaar of ouder en wil je dit geweldige weekend ook mee maken? Je bent van harte welkom. Houd dan 21 t/m 24 februari 2020 vrij en geeft je op!! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Volg ons op Facebook (facebook.com/ringweekend) en Instagram (instagram.com/ringweekend). De Ringweekendcommissie 

Open vrouwenochtend

Op woensdag 1 april vindt de open vrouwenochtend plaats. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Meer informatie volgt nog.

Agenda

15-02: Oud papier (vanaf 8:00 uur)
17-02: Catechisatie (18:30 en 19:30 uur)
18-02: Bijbelkring (20:00-22:00 uur)
18-02: Themakring (20:00-22:00 uur)
19-02: Stemmingsvergadering (19:30 uur)
19-02: Gemeenteavond (20:15 uur)
21-02: Jeugdclub (stroopwafelactie (19:00-20:30 uur)
1-04: Open vrouwenochtend

Tenslotte

De pastorie (en haar bewoners) hebben de storm doorstaan. We houden ons hart altijd een beetje vast: tijdens een najaarsstorm zijn we een paar jaar geleden een halve kastanjeboom ‘verloren’. Gelukkig viel het nu voor ons mee, al hoorden we dat er in de gemeente ook ander berichten waren: lichte schade, maar ook serieuze ongelukken. We mogen dankbaar zijn dat het vooral bij materiële schade bleef. Het treft mij altijd weer wat voor een kracht de wind heeft. Het is bijzonder dat in de Bijbel wind alles te maken heeft met de Heilige Geest. Wij denken dan misschien aan een rustige wind, maar de Geest blaast ook wel eens als een storm door ons leven. De ‘stormachtige’ onrust die het stof uit ons leven blaast en ons weer doet zoeken naar houvast bij God! Overigens: de berichten wijzen erop dat er komend weekend weer een harde wind gaat waaien. Ik hoop dat u uw houvast komt zoeken in de kerk: bij God! Met een hartelijke groet, mede namens Gesine, ds. Brendeke.

Contact

Als u een vraag heeft of iets wilt doorgeven, neemt dan contact op met een van de contactpersonen. Voor algemene vragen kunt u een bericht sturen naar het mailadres info @hervormdhagestein-hoefenhaag.nl.

Kerktijden

Iedere zondag om 9:30 uur en 18:30 uur is er een dienst in de Hervormde kerk aan de dorpsstraat in Hagestein. Luister mee via deze link.

Overige